Gratis Quiz: Ontdek je eettriggers en leer omgaan met je trek in eten

over mij

Als voedingspsycholoog help ik je bij het doorbreken van emotie-eten

In 2012 was ik helemaal klaar met het gebrek aan energie, de overtollige kilo’s en het feit dat ik me elke avond vol stopte met chocolade en chips.  

Nadat ik de kracht van onbewerkte voeding had ontdekt en zonder honger of stijd 8 kilo kwijtraakte, begon ik mijn blog eetclean.nl. Dit was een groot succes met maar liefst 40.000 unieke bezoekers per maand.

Tijdens de zwangerschap van ons tweede kindje in 2017 kreeg ik opnieuw te maken met een onbedwingbare trek in eten. Ik ging weer eten bij stress en emoties en had daardoor na de bevalling veel moeite om terug op mijn oude gewicht te komen. 

Het gekke was, ik wist precies wat ik moest doen: gezond eten en voldoende sporten. En toch lukte het me niet!

En daar ontstond de drive om verder te kijken: Waarom blijf je eten terwijl je eigenlijk al vol zit? Hoe kan je emotie- en stress-eten doorbreken?

Daardoor heb ik nu grip op mijn lekkere trek gekregen en kan ik moeiteloos mijn gewicht behouden. Ongemakkelijke gevoelens hoef ik niet langer met eten te dempen. Ik heb daardoor een betere relatie met eten en mezelf. Zonder dieet of strenge regels. Als ik dit kan, kun jij dit ook!

© Copyright 2022 Emmy Schoenmakers