Wat kan je doen als je eten gebruikt om te ontspannen na een moeilijke dag? Hoe komt het dat gezond eten belangrijk voor je is en je tòch gemakkelijk toegeeft aan je lekkere trek? Of waardoor snaai je vaak uit troost of verveling? Tijdens deze workshop krijg je inzicht, kennis en vaardigheden aangeleerd om anders om te gaan met je emotionele honger.

Altijd trek in iets lekkers

Emotionele honger hebben we allemaal wel eens ervaren. De één meer dan de ander. Vaak komt deze plotseling opzetten. Je wilt geen appel eten maar hebt zin in specifiek ‘lekker’ eten. Als je dan iets lekkers eet merk je dat deze honger niet eenvoudig te stillen is. Je wilt nóg een stukje chocolade of nóg een koekje en je kan vervolgens niet meer stoppen met eten. ⁠

Dit heeft weinig te maken met lichamelijke honger. Het is voor veel vrouwen een gewoonte om te gaan eten wanneer er gevoelens zijn waar je nu even niet mee wilt, of kan dealen. Je bent moe van je dag en wilt nu even ontspannen en genieten. Helaas is dit patroon van eten vaak een automatisme geworden, dan merk je de gevoelens niets eens meer op, je pakt gewoon wat lekkers. 

Het gevolg is dat je baalt van jezelf, je schaamt voor je gedrag en struggelt met het doorbreken van deze vicieuze cirkel. Je hebt allerlei dingen geprobeerd van specifieke dieëten, intermittent fasting tot aan intuïtief eten, maar toch lukt het niet.

Het gaat niet om wat je eet

Je denkt dat je meer wilskracht of motivatie nodig hebt, eerder is het je toch ook gelukt om die kilo’s kwijt te raken? Maar ik kan je vertellen: Het ligt niet aan jou als persoon, het is de benadering die niet werkt. Het gaat niet om wat je eet, het gaat om waarom jij eet. Jouw emotionele honger.

Als voedingspsycholoog help ik vrouwen die gezond eten belangrijk vinden maar struggelen met stress & emotie-eten. In de workshop ‘Omgaan met emotionele honger’ ga je ontdekken waarom je eet.

Je krijgt tijdens deze workshop meer inzicht in jezelf: Waarom eet je tegen beter weten in? Dit doen we aan de hand van de psychologie van je eetgedrag, zodat je weet wat je kan doen om dit te veranderen. Met de praktische oefeningen en opdrachten kun je beter leren omgaan met stress of emotie-eten.

Ben jij een zelfbewuste vrouw die zich hierin herkent en graag wilt stoppen met overeten? Doe dan mee!

Data & tijden
  • zaterdag 26 feb 10.00-12.30u (online)

Elementen van de workshop:

Wat anderen zeggen:

orange-klein-scaled
Sandrine van der Velden

Deelneemster Workshop

Na een lange zoektocht vond ik in
Emmy eindelijk iemand die het snapt

Ik zou iedereen die worstelt met eten zeer zeker aanraden om deze workshop te volgen. Na een lange zoektocht vond ik in Emmy eindelijk iemand die het snapt. Ik wilde meer zicht krijgen op het psychische aspect achter mijn eetgewoontes. Ze weet waar ze het over heeft en neemt je stap voor stap mee in de emoties, gevoelens en gedachten die achter je eetgedrag zitten. Dit gaat op een persoonlijke en veilige manier. Met prettige, laagdrempelige oefeningen en een werkboek kun je deze stappen daarna zelf gaan toepassen. Emmy is zeer betrokken. Ze luistert goed en heeft voor mij de workshop heel persoonlijk gemaakt door steeds bij onze situaties aan te sluiten met voorbeelden.

druiven-klein-scaled
Anoniem

Deelneemster Workshop

Ga eens naar jezelf luisteren bij Emmy!

Ik besloot mee te doen omdat mijn gewicht langzaam oploopt, en dat voelde langzamerhand niet oké. Ik was benieuwd wat er achter mijn eetgedrag steekt. Ik vond je workshop heel waardevol, en zie veel paralellen met de dingen waarop ik me aan het ontwikkelen ben. Je vliegt de dingen rustig en duidelijk aan. Heel fijn dat je duidelijk zelf ervaring hebt met het onderwerp, geen boekjes-psycholoog!

Doe mee
Als je vastzit in emotie-eten en je dit achter je wilt laten