Heb je genoeg van alle diëten om slechts tijdelijk grip op gewicht en eetpatroon te krijgen? Wil je stoppen met zelf aanmodderen?
In het individuele traject krijg je inzicht in hoe jij, in jouw persoonlijke leven met meer gemak grip op je trek in eten kan krijgen. Samen bespreken we in het eerste gesprek waar je knelpunten op dit moment zitten. Vervolgens focussen we ons op de vraag: ‘Waarom eet ik eigenlijk?’ Zo kunnen we analyseren waar de structurele oplossing voor jou ligt.
Emmy-8625 kopiesite 2

Wat levert een individueel traject op?

  •  Je weet hoe je jouw eetgedrag blijvend kan veranderen
  • Je leert omgaan met emotionele honger
  • Je kan met meer gemak lichamelijke balans behouden, door keuzestress te verkleinen en voedzaam eten te automatiseren.
  • Indien wenselijk: een persoonlijk plan van aanpak hebben bij terugval, die verder gaat dan wat je eet. 
  • Je weet hoe je meer balans kan vinden in je dagelijks leven zodat je meer energie en plezier ervaart. 
 
Scroll verder om ervaringen van anderen vrouwen te lezen over het 1-op-1 traject 

Belangrijke aspecten voor een individueel traject van waarde

Mijn manier van werken: 

1. We werken samen

Je kan mij zien als je persoonlijke mentor/coach met de kennis en kunde van een psycholoog die gespecialiseerd is in eetgedrag. Dat wil zeggen dat ik wetenschappelijke theoretische onderbouwing combineer met praktische tips en handvatten voor je dagelijks leven.

2. Je ècht gezien voelen

Het is voor mij belangrijk dat jij je gezien en gehoord voelt. Om de volledige aandacht en energie bij onze gesprekken te hebben plan ik nooit meer dan drie afspraken op een dag. Iets wat te maken heeft met balans voor mezelf en optimale kwaliteit voor jou!

3. Meer dan alleen je eetgedrag

We kijken altijd verder dan enkel puur je eetgedrag. Emotie- of stress-eten is een signaal dat er iets aan de hand is in je leven. Ik heb ervaren dat dit vaak veel breder is dan alleen dat wat je eet. Ook daar gaan we dus mee aan de slag.

Ik ben er voor jou:

Ervaringen van anderen met het 1-op-1 traject

Monique

1-op-1 Traject Best

Afvallen lukt nu blijvend ! Het voelt minder als een strijd of als ‘iets wat je vol moet houden’

Ik ben met Emmy in contact gekomen door een sessie die zij in de bibliotheek in Best gaf over patronen en gedachten die je hebt omtrent voeding. Omdat ik er zelf iedere keer tegenaan loop dat diëten een paar weken werken maar dat ik daarna weer terugval in allerlei (bewuste en onbewuste) patronen waardoor ik mijn gewenste resultaten niet bereikte en gefrustreerd raakte ben ik met Emmy een 1-op-1 traject aangegaan. Buiten dat Emmy een fijne persoonlijkheid heeft en je jezelf op je gemak voelt bij haar, heeft ze veel kennis over psychologie in het algemeen en voedingspsychologie. Samen brachten we in kaart waar ik tegenaan liep en maakte Emmy mij bewust van bepaalde gewoonten. We hebben er een heleboel omgedraaid waardoor ik nu veel eerder bepaalde ‘oranje en rode vlaggen’ herken en beter begrijp waarom het telkens mis ging. Mijn relatie met voeding is daardoor veel minder grillig. Minder op en af en alles of niets. En een leuke bijkomstigheid, afvallen lukt nu blijvend voelt minder als een strijd of als ‘iets wat je vol moet houden’. Een hele mooie vooruitgang dankzij de inzichten en begeleiding vanuit Emmy. Wat overigens ook erg fijn was, was dat het traject op maat is. Soms zagen we elkaar om de week en soms even een paar weken niet. Met een baan waarin de ene periode drukker is dan de andere en waardoor je de ene periode meer ruimte hebt voor focus op dit onderwerp was dit erg fijn. Dit heeft mij veel meer resultaat opgeleverd dan wanneer je iedere week verplicht een bijeenkomst moet volgen.

Betânia Pessoa

Online traject

Emmy helpt je bij het vinden van de manier die bij jou past!

Na een eerste gratis sessie, heb ik gekozen voor het 1-op-1 traject. Daar heb ik geen spijt van! De diepgaande gesprekken met Emmy waren heel zinvol en verhelderend. Emmy denkt mee en weet de juiste vragen te stellen om jou tot denken aan te zetten. Emmy heeft de juiste tools om jou te helpen bij het vinden van de manier die het best bij jou past.

Kim

1-op-1 Traject Best

Mate houden is niet langer mijn grootste struikelblok

Ik had al zoveel geprobeerd (diëtisten, cursussen, boeken) dat Emmy mijn laatste hoop was. Meerdere keren per week snoepte ik veel meer lekkere dingen dan ik eigenlijk zou willen. Ik had geen rem dacht ik. Door de gesprekken met Emmy weet ik nu dat het niet aan mijn discipline ligt. Door inzicht te krijgen in de oorzaken van mijn eetgedrag, bijvoorbeeld altijd eerst aan ander denken en mezelf vergeten. Is er nu eindelijk echt een blijvende verandering ontstaan in mijn eetpatroon. Ik kijk veel vaker naar waarom wil ik eten? Er is meer balans tussen het genieten van voedzaam eten en minder gezond eten. Ook had ik nooit gedacht dat meer tijd voor mezelf maken meer rust zou brengen in het eten. Mate houden is niet langer mijn grootste struikelblok.

Elsemiek

1-op-1 Traject Online

Me niet meer blindstaren op afvallen

Op gewicht komen en op gewicht blijven is voor mij een uitdaging. Ik kwam bij Emmy met de vraag hoe ik op een gezonde en voor mij passende manier met eten om kan gaan. Wat mij enorm heeft geholpen in gesprek met Emmy, is haar focus op onderliggende gedachten, behoeften en ingesleten patronen die mij nu belemmeren. Me niet meer blindstaren op afvallen, maar kijken naar wat ik belangrijk vind, wat haalbaar is en hoe ik keuzes kan maken die bij mij passen. Emmy kon goed aansluiten bij mijn behoeften, ze is nuchter, scherp en weet waar ze het over heeft. Samen met haar heb ik belangrijke eerste stappen gezet naar een fijnere leefstijl!

Kortom...

Of je nu wilt afvallen, gezonder leven of de eetbuien achter je wilt laten dat maakt niet uit. Ik ben er voor je, ik luister naar je en help je om een andere weg in te slaan.

Een individueel traject biedt je de garantie voor levenslange tools die je kan inzetten in jouw dagelijks leven. Geen ingewikkelde technieken. Wanneer je begrijpt hoe verschillende factoren rondom ons eetgedrag in elkaar steken kan je gemakkelijker keuzes maken. Met als resultaat ander gedrag: meer doen van wat je wel wilt en minder doen van wat je niet wilt. 

Mocht je interesse hebben voor een 1-op-1 traject dan starten we altijd met een kennismakingsgesprek van 45-60 min. Dit gesprek is volledig gratis. Zo kunnen we beide inschatten of een traject passend is en goed voelt. En welke traject voor jou het beste aansluit.

Vervolgens gaan we aan de slag, dit zijn 5 tot max 15 gesprekken. Na elk vijfde gesprek evalueren we het traject. 

Je kan kiezen uit twee opties.
1. Gratis kennismaking + 5 sessies van 60 min voor 399,-

2. Gratis kennismaking + 10 sessies van 60 min voor 749,-

Belangrijk: In principe zijn er maximaal 15 sessies in een individueel traject.  Mocht je na 5 of 10 gesprekken willen verlengen dan kan dit per losse sessie (90,-) of met het pakket van 5 of 10 sessies. 

De gesprekken worden samen in overleg ingepland. In het begin is dit vaak 1x per twee weken en later verschuift dit vaak naar 1x per drie of vier weken.

Veelgestelde vragen:

Zijn de afspraken altijd online?

Dat ligt er aan. Woon je in de omgeving van Best? Dan kunnen we een face-2-face afspraak maken. Is dit te ver? Dan plannen we een online afspraak in. Ik stuur je van te voren een email met een link om digitaal deel te nemen. Hierbij heeft het de voorkeur om via een laptop of pc met webcam te bellen.

Worden de kosten vergoed?

Ik heb geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Workshops en individuele sessies worden dus niet vergoed. Dit is een bewuste keuze, zodat ik écht gericht met jou aan de slag kan rondom jouw vraag en niet vast zit aan het werken met diagnoses.

Wat zijn de voordelen van een traject zonder tussenkomst van de zorgverzekering?

Er hoeft niet verplicht een diagnose gesteld te worden om de kosten van het traject te kunnen vergoeden. Met tussenkomst van de zorgverzekeraar is dit wel nodig. Wat weinig mensen weten is dat je bij een vergoed traject door de zorgverzekering altijd eerst je eigen risico moet opmaken. In veel gevallen betekent dat dat je sowieso €385,- zelf moet betalen. Als je eigen risico hoger hebt ingesteld kan dat oplopen tot €885,-. Tot slot word lang niet altijd 100% van een behandeling vergoed, dus de kans is aanwezig dat je naast het eigen risico nog extra kosten moet betalen.

Ben je er alleen voor mensen met een eetstoornis?

Nee, juist niet! Ik richt me op vrouwen die vaak hebben geprobeerd hun snoepen of eetbuien onder controle te krijgen maar hierin vastlopen. En vrouwen die graag gezonder willen leven en afvallen maar dit steeds maar tijdelijk kunnen vasthouden. Wanneer kan ik niet van betekenis zijn? Als je op structurele wijze probeert om gewichtstoename tegen te gaan met zelf opgewekt braken, overmatige lichaamsbeweging of gebruik van medicatie of laxeermiddelen.